• Nyheder

AET overdrager kedelanlægget til BES VSG i Frankrig

Aalborg Energie Technik a/s (AET) har d. 24. februar 2015 officielt overdraget den 50 MW brændselsindfyrede kedel (525 °C, 120 bara) til Biomass Energy Solutions VSG – et konsortium bestående af DRT, Cofely Services (ENGIE Group) og Caisse des Dépôts.

 

Det biomassefyrede kraftvarmeværk vil få en årlig brændselstilførsel på 150.000 tons træ fra rene, uforurenede rester fra træforarbejdning og fra tallolie fremstillet ved destillationsprocessen på DRT. Kraftvarmeværket vil levere damp til DRT til deres industrielle processer og samtidig vil det eksportere op til 17 MW til det offentlige net.

 

I sin vedvarende indsats for at reducere virkningen af industrielle aktiviteter på miljøet, har DRT gjort søgningen efter alternativer til oliebaserede produkter til sin topprioritet. Dette projekt er derfor en naturlig forlængelse af det arbejde, som er initieret af DRT i miljøvenlige omgivelser.

Takket være det biomassefyrede kraftvarmeværk vil al fossil energi, der forbruges af Veille-Saint-Girons siten, blive sparet og derved forhindre emissionen af mere end 400.000 ton CO2 over 20 års drift, svarende til udledningen fra 8.000 motorkøretøjer.

 

Anlægget Biomass Energy Solutions VSG på DRT byggepladsen i Vielle-Saint-Girons er nu i drift. De velafprøvede testresultater ligger inden for de garanterede værdier. Kedeleffektiviteten er ca. 93%.

AET’s leveringsomfang omfatter følgende: AET Brændselsdoseringssystem, AET Forbrændingssystem, AET Biomassekedel, Talloliebrænder, AET SNCR DeNOx system, komplet kedelhus, posefilter med kalkindsprøjtningssystem og PLC kontrolsystem.
 

For yderligere information om projektet:

Claus Johansen, salgsingeniør, cjo@aet-biomass.com, +45 96 32 86 61

Frank S. Lund, salgschef, fsl@aet-biomass.com, +45 96 32 86 33
 

For yderligere information - presse:

Erik Flemming Hansen , salgs- & marketingdirektør, efh@aet-biomass.com, +45 9632 8601

 

Om Biomass Energy Solutions VSG:

Som nr. 1 i verden inden for udvikling af harpiks og terpentin udvundet af fyrretræ, reagerede DRT på den franske regerings forespørgsel om et tilbud for mere end et år siden med et forslag om at fjerne forbruget af fossile brændsler på anlægget i Vielle-Saint-Girons. For at kunne generere strøm, vil byggepladsen i stedet bruge biprodukter opnået fra destillation af tallolie. For at kunne reagere på tilbuddet, blev virksomheden Biomass Energy Solutions VSG dannet med det formål at bringe DRT Cofely Services (GDF SUEZ Group) og Caisse des Dépôts tættere sammen. Dette nye konglomerat af større industrier i branchen har finansieret og bygget kraftvarmeværket og vil drive det i de næste 20 år.

 

Om Cofely Services, ENGIE

Som et miljø- og energivenligt firma giver Cofely Sercives virksomheder og lokale myndigheder muligheden for at bruge energien mere effektivt og reducere deres miljømæssige påvirkninger. Ekspertisen er baseret på tre langsigtede områder af know-how: forbedring af energi- og miljømæssige resultater af bygninger, lokalt producerende vedvarende energi og integration af tjenester. I Frankrig beskæftiger Cofely Services 12.500 folk og havde i 2014 en omsætning på €2,5 milliarder. Cofely Services er en del af ENGIE B2B Energie Services, en europæisk førende virksomhed inden for multiteknisk service med en omsætning på €15,7 milliarder i 2014, der beskæftiger 100.000 folk. Det er én af de fem operationelle divisioner, som tilhører ENGIE, én af verdens førende energiudbydere www.cofelyservices-gdfsuez.fr.

 

Om DRT

DRT er specialiseret i udviklingen af harpiks og terpentin udvundet af fyrretræsharpiks. Som en fransk, familieejet virksomhed beskæftiger DRT 1200 folk og kan prale af et salg på 350 mio. £. Over 80% af salget genereres fra internationale markeder. DRT har salgskontorer og talrige industriområder globalt, herunder fire fabrikker i Frankrig, én i Kina og tre i Indien gennem et joint venture. DRT leverer hovedsageligt til markeder for: parfume, klæbemiddel, gummi, blæk og kosttilskud.

 

Om Aalborg Energie Technik (AET):

Det danske firma Aalborg Energie Technik a/s (AET) er en førende uafhængig ingeniør- og entreprenørvirksomhed, der leverer biomassefyrede kedelanlæg, kraftværker og kombinerede kraftvarmeanlæg i størrelsesordenen 25-170 MWth.

Forretningen omfatter design, konstruktion, levering og service af anlæg fyret med alle former for biomasse. Den velafprøvede AET Biomassekedel og AET Forbrændingssystem er baseret på mere end 30 års praktisk erfaring med industrielle processer, dampproduktion og biomasse forbrænding.

Firmaet har et vel- og anerkendt ry for at levere biomassefyrede kedler og anlæg med usædvanligt høje virkningsgrader, høj disponibel fleksibilitet, højt brændstofforbrug og lave emissioner. Desuden sikrer AET’s biomasseanlæg investoren meget lave vedligeholdelsesomkostninger samt en rentabel forretning.

AET overdrager kedelanlægget til BES VSG i Frankrig
www.aet-biomass.dk
  //  Nyheder
  • Aalborg Energie Technik a/s
  • Alfred Nobels Vej 21 F
  • 9220 Aalborg Øst, Danmark
  • Tel +45 96 32 86 00
  • aet@aet.dk