• Nyheder

Ændring i ejerkreds hos AET – medarbejdere opkøber aktierne

Aalborg Energie Technik a/s (AET) har siden etableringen i 1996/1997 været ejet af en kreds af medarbejdere, ledelse og bestyrelsesmedlemmer sammen med PenSam og Ivon med en væsentlig ejerandel. I en nylig gennemført aftale er PenSam og Ivon købt ud. Prisen ønskes ikke offentliggjort.

 

Den nye ejerstruktur i AET består af medarbejdere, ledelse og bestyrelsesmedlemmer, der tilsammen nu ejer mere end 85% af aktierne. De resterende aktier er ejet af pensionerede medarbejdere og tidligere bestyrelsesmedlemmer samt Kirk & Thorsen Invest a/s med godt 5%.

 

Administrerende direktør Hans Erik Askou udtaler

”Vi har været glade for PenSam’s ejerskab gennem mange år. Vi sætter pris på, at det sammen med PenSam er lykkedes at enes om denne aftale. Jeg er taknemmelig for, at bestyrelse, ledelse og mere end halvdelen af medarbejderne tilsammen har kunnet løfte denne opgave.

 

Man kan sige, at AET nu er 100% på jyske hænder. Den nye ejerstruktur muliggør, at ledelse og medarbejdere fortsat kan udvikle AET. Jeg ser gode muligheder for en sund og god vækst af AET i tiden, der kommer.”

 

Om AET

AET er en førende uafhængig ingeniør- og entreprenørvirksomhed, som leverer biomassefyrede kedelanlæg, kraftværker og kraftvarmeværker i størrelsesordenen 25 til 170 MWth. Virksomheden, som har domicil i Aalborg, beskæftiger i dag godt 100 medarbejdere og vokser fortsat.

AET’s forretningsområder omfatter design, engineering, levering og service samt drift og vedligehold af anlæg fyret med alle former for biomasse. Den velafprøvede AET Biomassekedel og AET Forbrændingssystem er baseret på mere end 30 års erfaring med industriprocesser, dampproduktion og biomasseforbrænding.

Firmaet har et velkendt og anerkendt renommé for at levere biomassefyrede kedler samt anlæg med en exceptionel høj effektivitet, høj rådighed, høj brændselsfleksibilitet og lave emissioner, som sammen med meget lave vedligeholdelsesomkostninger sikrer AET’s kunder en rentabel forretning.

 

Høj aktivitet og fortsat vækst

AET har i første halvdel af 2015 afleveret to anlæg til Cofely Services, der er ejet af ENGIE (tidligere GDF SUEZ). AET er ved at installere et femte anlæg i Frankrig til forventet aflevering i Q4 2015. Kunderne sætter stor pris på samarbejdet med AET, og kvaliteten af vore anlæg illustreres ved, at flere store kunder har afgivet gentagne ordrer hos AET.

ENGIE, der er et af Europas største energi selskaber, har således indtil nu købt fire biomassefyrede anlæg hos AET.

 

Kontrakt for levering af et stort anlæg på 125 MWth samt en 20 års drift- og vedlige­holdelseskontrakt blev underskrevet i marts 2015 med Tilbury Green Power i Storbritannien.

I øjeblikket forhandles flere, nye mulige kontrakter. AET opnåede vækst i både om­sæt­­ning og indtjening i 2014 sammenlignet med 2013. Væksten forventes at accelerere i de næste år.

 

For mere information

Hans Erik Askou, administrerende direktør, askou@aet-biomass.com, +45 9632 8632

 

For mere information - presse

Erik Flemming Hansen , salgs- & marketingdirektør, efh@aet-biomass.com, +45 9632 8601

 

 

AET har domicil i Aalborg Øst på NOVI.
AET har netop leveret 2 anlæg i Frankrig, på billedet ses anlægget leveret til SODC Orléans (Cofely ENGIE)
AET har netop leveret 2 anlæg i Frankrig, på billedet ses anlægget leveret til SODC Orléans (Cofely ENGIE)
www.aet-biomass.dk
  //  Nyheder
  • Aalborg Energie Technik a/s
  • Alfred Nobels Vej 21F
  • DK-9220 Aalborg Øst, Danmark
  • Tel +45 96 32 86 00
  • aet@aet.dk