• Nyheder

AET meddeler det bedste resultat i virksomhedens historie

AET’s resultat for 2015 er særdeles godt med en omsætning på Dkr. 259 mio. og indtjening på 31 mio. Som bestyrelsesformand Peter Høstgaard-Jensen siger: ”Resultatet må siges at være ualmindeligt godt, ikke mindst for en virksomhed inden for biomassesektoren og et tegn på, at virksomheden ikke blot sælger gode anlæg, men også forstår at beregne og planlægge og så eksekvere som planlagt”. Administrerende direktør Hans Erik Askou roser medarbejdernes og ledelsens indsats i høje toner.

 

En stor del af medarbejderne var faktisk til stede på selskabets generalforsamling. AET’s medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer købte nemlig i fjor de to fonde ud, som hidtil havde ejet 55 % af AET, og nu er ca. 70 af de godt 100 ansatte i AET aktionærer i virksomheden.

 

På generalforsamlingen blev følgende udnævnt til bestyrelsen: Peter Høstgaard-Jensen (bestyrelsesformand), Palle Nørgaard (næstformand), Jacob Møller Knudsen, Jørgen Ballerman, Henrik Widell og Poul Dige Johansen, hvoraf de to sidste er medarbejdernes repræsentanter.

   

AET har i løbet af 2015 afleveret to anlæg i Frankrig til det franske energiselskab ENGIE Cofely. Et anlæg i Orléans på 37 MW, der producerer strøm samt forsyner 15.000 hjem i byen med fjernvarme. Det andet anlæg på 50 MW, som blev leveret til Biomass Energy Solutions, producerer 17 MWel samt leverer procesdamp til DRT, én af verdens ledende virksomheder inden for udvinding af resin og terpentin fra fyrreharpiks. Herudover arbejdede AET i 2015 meget med endnu et anlæg i Lacq (til Biolacq Energies, ligeledes ejet af ENGIE Cofely), - dette anlæg blev afleveret i starten af 2016.

 

Fremtiden ser ligeledes lys ud: AET forventer i 2016 at få et endnu bedre resultat end i 2015. Dette skyldes bl.a. en stor ordre fra Tilbury Green Power i England: Et 125 MW stort kraftværk, som skal benytte affaldstræ fra London som brændsel. Som én af aktionærerne udtalte, er det desuden yderst interessant, at AET og konsortiepartneren BWSC opnåede en 20-årig drifts- og vedligeholdelseskontrakt. Det forventes, at AET i det kommende år vil opnå yderligere drifts- og vedligeholdelseskontrakter på nogle af de kommende projekter, der er i kontraktforhandlingsfasen.

 

For mere information

Hans Erik Askou, administrerende direktør, askou@aet-biomass.com, +45 9632 8632

 

For mere information - presse

Erik Flemming Hansen , salgs- & marketingdirektør, efh@aet-biomass.com, +45 9632 8601

AET meddeler det bedste resultat i virksomhedens historie
www.aet-biomass.dk
  //  Nyheder
  • Aalborg Energie Technik a/s
  • Alfred Nobels Vej 21F
  • DK-9220 Aalborg Øst, Danmark
  • Tel +45 96 32 86 00
  • aet@aet.dk