• Nyheder

Pressemeddelelse 01.07.2016

 

(Download pressemeddelelse)

 

Aalborg Energie Technik a/s fejrer 20 års jubilæum

Aalborg Energie Technik a/s (AET), en førende dansk leverandør af biomassefyrede kedelanlæg, kraftværker og kraftvarmeværker, fejrer 20 års jubilæum den 1. juli 2016. Virksomheden har vokset støt siden starten, og har nu mere end 100 ansatte.

 

Da Aalborg Industries (nu Alfa Laval Aalborg A/S) lukkede afdelingen for biomassefyrede kedler, besluttede en gruppe ingeniører og ledere, som havde stor tiltro til potentialet for biomasse, at starte deres eget firma. Dette førte til etableringen af AET i 1996. Gruppen bragte et meget stort know-how om biomassefyrede kedler med sig og AET har siden da perfektioneret AET forbrændingssystemet og AET Biomasse kedlen, som i dag er anerkendt som best available technology (BAT) i branchen.

AET har stærke værdier og lægger stor vægt på altid at levere den bedste løsning til kunderne, til tiden og inden for budgettet, og på at opbygge og bevare tætte relationer til kunderne over lang tid. At kunderne placerer gentagne ordrer for anlæg hos AET er nok det bedste tegn på den store kundetilfredshed og kvaliteten af AETs anlæg! Som eksempel kan nævnes at det store franske energi selskab ENGIE (forhenværende GDF SUEZ) indtil nu har implementeret fire AET anlæg i Frankrig: BioCogelyo i Rouen,SODC i Orléans, Biomass Energy Solutions i Vielle Saint Girons, og det sidste anlæg Biolacq Energies i Lacq.

 

AET er i øjeblikket ved at opføre et 125 MWt / 40 MWbiomassefyret Turnkey anlæg for Tilbury Green Power i London, som vil benytte affaldstræ som brændsel.  Når anlægget er overdraget, vil AET stå for drift og vedligehold i de næste 20 år sammen med en konsortiepartner. Herudover er AET i øjeblikket ved at foretage en større ombygning på Østkraft på Bornholm. Kraftværket vil efter ombygningen være i stand til at brænde biomasse og kul i hvilket som helst blandingsforhold, takket være den unikke AET Combi Spreader.

 

Hans Erik Askou, administrerende direktør og en af AET’s grundlæggere udtaler:

”Når jeg ser tilbage på udviklingen og væksten af AET i de sidste 20 år, kan jeg blot sige, at jeg er meget stolt af vor virksomhed. Vi har bygget et solidt firma som har et enormt know-how igennem alle vore dygtige medarbejdere. Vi har en solid kundebase og pipeline og er mere end nogensinde klar til at forsætte vor ekspansion. ”

 

Nogle milepæle i AET's historie

1996: AET grundlagt

1998: Første turnkey projekt: Pfleiderer Gütersloh (DE)
2002: “Entrepreneur of the Year” pris af Ernst & Young. Første turnkey projekt i Østrig
2003: Tildelt “Gazelle Prisen” af Børsen
2006: AET anlæg blev udnævnt som BAT (Best Available Technology) af EU IPPC. Første turnkey projekt i Storbritannien.
2008: Første drifts- og vedligeholdelses-kontrakt (WWEP: 6 år)
2009: Første kedelkontrakter i Frankrig og Italien
2010: Modtog eksportprisen af det dansk-franske handelskammer
2013: Fjerde ordre fra GDF Suez - Cofely Services (nu ENGIE Cofely) i Frankrig
2015: TGP (UK): turnkey kontrakt og 20 års O&M kontrakt (i konsortium), Rønne (DK): ombygning af anlæg (brændselskonvertering). Indtjening i 2015: EUR 34 millioner, Balance: EUR 25 millioner, AET runder de 100 ansatte

 

 

For mere information

Hans Erik Askou, administrerende direktør, hea@aet-biomass.com, +45 9632 8632

 

For mere information - presse

Erik Flemming Hansen , salgs- & marketingdirektør, efh@aet-biomass.com, +45 9632 8601

Administrerende direktør Hans Erik Askou
BES VSG anlæg, i Vielle Saint Girons, FR
BES VSG anlæg, i Vielle Saint Girons, FR
Tilbury Green Power, London, Storbritannien
Tilbury Green Power, London, Storbritannien
Østkraft, Rønne, DK
Østkraft, Rønne, DK
www.aet-biomass.dk
  //  Nyheder
  • Aalborg Energie Technik a/s
  • Alfred Nobels Vej 21 F
  • 9220 Aalborg Øst, Danmark
  • Tel +45 96 32 86 00
  • aet@aet.dk