• PFEIFER & LANGEN

Aalborg Energie Technik a/s Biomassekedelanlæg

Pfeifer & Langen - Könnern, Germany

Brændselskonvertering fra kul til biopiller på to eksisterende industrielle 80 t/t kedler.

OPGAVEN

Som led i deres ambition om at udfase kul besluttede den store europæiske sukkerproducent Pfeifer & Langen i 2020 at dekarbonisere deres sukkerfabrik i Könnern i Sachsen-Anhalt, Tyskland.


Efter et indledende møde med AET besluttede Pfeifer & Langen at gennemføre en forbrændingstest og en lasttest for at bestemme, hvordan man bedst konverterer fra kul til biomasseaffald.


Testene blev udført med succes med bio-pellets, og takket være AET SNCR DeNOx-testsættet blev det bekræftet, at NOX- emissionerne ikke oversteg Tysklands strenge regler.


Denne tilgang gjorde det muligt for Pfeifer & Langen at træffe en forretningsorienteret beslutning om at konvertere deres eksisterende kedler til biomasse gennem en proces, der ville have minimale design- og driftsrisici og resultere i en mere konkurrencedygtig løsning.

 

AET blev engageret til at udføre brændstofkonverteringen på de to eksisterende vandreriste-kedler, et væsentligt element i Pfeifer & Langens samlede dekarboniseringsrejse.


Under hensyntagen til Könnern-fabrikkens produktionsplan, hvor der produceres juice fra januar til maj, og sukker fra september til januar, blev der udarbejdet en oprindelig plan for at omdanne den ene kedel til naturgas og den anden kedel til biomasse.

 

Men da invasionen af Ukraine i 2022 gjorde det sværere og væsentligt dyrere at få naturgas, besluttede ledelsen i Pfeifer & Langen, at begge kedler skulle køre på biomasse i 2023-kampagnen.

 

LØSNING
Den ændrede plan for konvertering af kedlerne til biomasse bestod af:

 • Brændselsdosering: Det eksisterende kuldoseringssystem blev genbrugt. Der blev dog installeret et automatisk sikkerhedssystem i tre niveauer fra nødafspærringsventilen til fyrrumsindgangen for at sikre mod potentielt tilbageslag gennem pillerne.
 • Trykdel: etablere biogasbrændere; 2 x 4 MWth
 • Luft- og røggasanlæg: Der er foretaget ændringer i det primære og sekundære luftsystem, herunder røggasrecirkulation og forbrænding af spildgas fra sukkerfabrikken.
 • Standard AET SNCR DeNOx-system: Ureabaseret SNCR med et niveau af injektionslanser for at sikre NOx-emissioner under 100 mg/Nm³ @ 6%O2

Mathias Herbrig, produktionschef hos Könnern: “Vi tog en enorm risiko, da vi valgte en partner til brændstofkonverteringen. Ved at vælge AET så vi en partner, der demonstrerede en trin-for-trin tilgang med en vellykket forbrændingstest, en detaljeret plan og et budget, der ikke ville bringe vores produktionssikkerhed i fare under hele vores kampagne.”

 

Yderligere Information

 • For at få mere information om dette biomassefyrede kraftvarmeværk og/eller kunde: Klik her
 • For at få mere information om dette biomassefyrede anlæg og om AET: ​Kontakt AET-salg.

 

Kedel: 68 MWth
  85 bar
  500 °C
El-effekt: -
Procesvarme: -

Sukkerfabrikken Pfeifer & Langen i Könnern (DE

www.aet-biomass.dk
 • Aalborg Energie Technik a/s
 • Alfred Nobels Vej 21F
 • DK-9220 Aalborg Øst, Danmark
 • Tel +45 96 32 86 00
 • aet@aet.dk