• AET historie

Historie

AET blev grundlagt i 1996, da en gruppe ingeniører og ledere med betydelig biomasseerfaring fra Aalborg Industries (nu Alfa Laval Aalborg A/S), et dansk firma, førende inden for marinekedler, besluttede sig for at starte deres egen virksomhed.

 

I 1996 blev AET grundlagt.

 

I 2000 blev AET’s første turnkeyprojekt, Gütersloh Energie Anlage, taget i brug.

 

I 2002 blev AET tildelt titlen “Entrepreneur of the Year” af Ernst & Young og opnåede sit første turnkeyprojekt i Østrig.

 

I 2003 modtog AET Gazelle Prisen, som blev uddelt af Dagbladet Børsen.

 

I 2006 blev AET's teknologi anerkendt som “Best Available Technique” af EU IPPC og vandt sit første turnkeyprojekt i UK (WWEP).

 

I 2008 vandt AET sin første O&M kontrakt (WWEP: 6 år)

 

I 2009 opnåede AET sine første kedelkontrakter i Frankrig og Italien.

 

I 2010 blev AET tildelt Eksportprisen af det fransk-danske Handelskammer.

 

I 2013 fik AET tildelt DI-Aalborg’s Initiativpris (DI er sammenslutningen af Dansk Industri) og opnåede sin fjerde ordre hos ENGIE (tidligere GDF Suez) i Frankrig.

 

I 2015 opnåede AET en turnkeykontrakt i samarbejde med BWSC for Tilbury Green Power (UK) samt en 20 års O&M kontrakt. AET fik ligeledes en kontrakt på ombygning af Østkraft anlægget i Rønne (DK) fra kul til biomasse.

 

I 2016 fejrede AET sin 20 års fødselsdag, opnåede en ordre fra JG Pears på et turnkeyanlæg i nærheden af Newark (UK), underskrev kontrakt med Akuo på  anlægget Cogéneration Biomasse de Novillars inklusiv en 16 års O&M (FR), samt vandt en turnkeykontrakt i Italien.

 

 

I dag er AET stærkere end nogen sinde og oplever en konstant vækst. Dette er et resultat af firmaets biomasse forbrændings- og kedelteknologi, som er en af de bedste i branchen, en solid pipeline og en stærk, erfaren og dedikeret organisation.

 

 

Det 60 MW brændselsindfyrede Gütersloh anlæg er et biomassefyret kraftvarmeværk, bygget og drevet af spånpladeproducent-gruppen, Pfleiderer AG.

AET modtog den Fransk-Danske Handelsunions (Chambre de Commerce Franco-Danoise) Eksportpris 2010.

Daværende adm. direktør i AET, Hans Erik Askou, modtog DI's Initiativpris i 2013.

www.aet-biomass.dk
  //  Hjem   //  Om AET   //  Historie
  • Aalborg Energie Technik a/s
  • Alfred Nobels Vej 21F
  • DK-9220 Aalborg Øst, Danmark
  • Tel +45 96 32 86 00
  • aet@aet.dk